velky-recept75994_1515096410.jpg

Množstvo Surovina
- prsia kuracie
1 veľký ks cibuľa
- olej (alebo bravčová masť)
15 g paprika červená mletá
3 ks list bobkový
- soľ
- korenie čierne mleté
- rasca mletá
- bujón kurací
- smotana sladká
- múka hladká
- Halušky, alebo kolienka

Postup

  1. Ako prvé si nakrájame kuracie prsia, potom si najemno nakrájame cibuľu. Do hrnca si dáme rozpáliť olej alebo bravčovú masť a pomaly si pražíme cibuľu, na ktorú potom pridáme na kocky nakrájané prsia. Osolíme, aby mäsko pustilo šťavičku a zatiahlo sa a chvíľku dusíme na miernom ohni.

  2. Keď už mäsko dostatočne pustilo šťavu a opražilo sa pridáme bobkové listy a polievkovú lyžicu mletej papriky a chvíľu spolu dusíme.

  3. Potom zalejeme horúcou vodou, osolíme, okoreníme, pridáme mletú rascu a bujón a varíme, až kým mäso nezmäkne. Samozrejme premiešavame popri varení.

  4. Keď už je mäsko uvarené, v sladkej smotane vymiešame trošku hladkej múky a pomaly vlievame do hrnca s paprikášom a miešame. Chvíľu ešte povaríme a odstavíme. Samozrejme ešte dochutíme podľa vašej chuti. Dobrú chuť!