Množstvo | Surovina |
---|---|
- | prsia kuracie |
1 veľký ks | cibuľa |
- | olej (alebo bravčová masť) |
15 g | paprika červená mletá |
3 ks | list bobkový |
- | soľ |
- | korenie čierne mleté |
- | rasca mletá |
- | bujón kurací |
- | smotana sladká |
- | múka hladká |
- | Halušky, alebo kolienka |
Postup
Ako prvé si nakrájame kuracie prsia, potom si najemno nakrájame cibuľu. Do hrnca si dáme rozpáliť olej alebo bravčovú masť a pomaly si pražíme cibuľu, na ktorú potom pridáme na kocky nakrájané prsia. Osolíme, aby mäsko pustilo šťavičku a zatiahlo sa a chvíľku dusíme na miernom ohni.
Keď už mäsko dostatočne pustilo šťavu a opražilo sa pridáme bobkové listy a polievkovú lyžicu mletej papriky a chvíľu spolu dusíme.
Potom zalejeme horúcou vodou, osolíme, okoreníme, pridáme mletú rascu a bujón a varíme, až kým mäso nezmäkne. Samozrejme premiešavame popri varení.
Keď už je mäsko uvarené, v sladkej smotane vymiešame trošku hladkej múky a pomaly vlievame do hrnca s paprikášom a miešame. Chvíľu ešte povaríme a odstavíme. Samozrejme ešte dochutíme podľa vašej chuti. Dobrú chuť!