Množstvo | Surovina |
---|---|
- | uvarená ryža |
podľa chuti | soľ |
- | vajcia |
podľa chuti | korenie čierne mleté |
podľa chuti | paprika červená sladká mletá |
podľa chuti | cesnak sušený |
podľa chuti | rasca mletá |
- | strúhaný syr |
- | pór (alebo cibuľa) |
Postup
K uvarenej vychladenej ryži (asi 2 naberačky) pridáme nasekaný pór, soľ, mleté čierne korenie, mletú papriku, mletú rascu a sušený cesnak. Primiešame strúhaný syr (asi 2 lyžice) a 3 vajíčka. Cesto má mať konzistenciu podobnú zemiakovým plackám.
Na rozohriatu panvicu bez tuku dáme 4 kôpky cesta, skôr v hrubšej vrstve, aby sa tenké placky netrhali. Udržiavame mierny ohrev pod panvicou. Placky opekáme asi 5 minút z každej strany, aby boli pekne zlatisté. Skúšala som aj na troche oleja, ale viac mi chutia také bez oleja. Odporúčam.
K plackám si pripravíme uhorkovo-mrkvový šalát s jogurtom a sýty obed je na stole.