Množstvo | Surovina |
---|---|
3 alebo 4 tégliky | smotana kyslá |
2-3 bal. | piškóty |
3 bal. | cukor vanilkový |
podľa chuti | rôzne ovocie |
Postup
Na dno tortovej formy poukladáme piškóty.
Po vyložení tortovej formy piškótami si pripravíme bielu vrstvu - v miske rozmiešame 1-2 kyslé smotany s 1 vanilkovým cukrom. Túto bielu vrstvu rozotrieme na poukladané piškóty.
Na pekne rozotretú bielu vrstvu poukladáme rôzne ovocie podľa chuti. Katka má rada ananás a mandarínky z konzervy.
Opäť vylož piškótami. Potom rozmiešaš 1-2 smotany s kakaom (pridaj aj cukor) alebo grankom (netreba cukor). Túto tmavú vrstvu rozotrieme na poukladané piškóty.
Takto opakujeme jednotlivé kroky, až kým nenaplníme tortovú formu do požadovanej výšky. Do mojej tortovej formy sa zmestili 3 poschodia. Na vrch nastrúhaj čokoládu. Vyzdobenú tortu uložíme najlepšie na noc do chladničky. Dobrú chuť! :)