velky-recept179117_1723837670.jpg

Množstvo Surovina
1 ks malá tekvica Hokkaido
250 g smotana na šľahanie
troška maslo
3 PL olej olivový
1 kocka bujón zeleninový
3 strúčiky cesnak
- soľ
- korenie čierne
- rasca
- majorán

Postup

  1. Umyjeme tekvicu, rozkrojíme ju na polovicu a vyberieme dužinu a semienka.

  2. Tekvicu nakrájame na kocky aj so šupkou. Orestujeme ju na panvici alebo v hrnci s pridaním olivového oleja.

  3. Pripravíme si vriacu vodu, do ktorej pridáme zeleninový bujón, ak nemáme vývar.

  4. Do hrnca pridáme všetko spolu - tekvicu a prevarenú vodu s bujónom. Pridáme koreniny podľa chuti - soľ, čierne korenie, mletá rasca, majorán, a prelisovaný cesnak.

  5. Všetko spolu dusíme, kým nie je tekvica mäkká. Keď je tekvica mäkká, pridáme kúsok masla a smotanu na šľahanie (250 g) a všetko spolu rozmixujeme.

  6. Všetko spolu povaríme ešte asi 5 minút a vypneme. Dobrú chuť! P.S. Polievočku môžeme naservírovať aj s guličkami do polievky.