Množstvo | Surovina |
---|---|
1 ks malá | tekvica Hokkaido |
250 g | smotana na šľahanie |
troška | maslo |
3 PL | olej olivový |
1 kocka | bujón zeleninový |
3 strúčiky | cesnak |
- | soľ |
- | korenie čierne |
- | rasca |
- | majorán |
Postup
Umyjeme tekvicu, rozkrojíme ju na polovicu a vyberieme dužinu a semienka.
Tekvicu nakrájame na kocky aj so šupkou. Orestujeme ju na panvici alebo v hrnci s pridaním olivového oleja.
Pripravíme si vriacu vodu, do ktorej pridáme zeleninový bujón, ak nemáme vývar.
Do hrnca pridáme všetko spolu - tekvicu a prevarenú vodu s bujónom. Pridáme koreniny podľa chuti - soľ, čierne korenie, mletá rasca, majorán, a prelisovaný cesnak.
Všetko spolu dusíme, kým nie je tekvica mäkká. Keď je tekvica mäkká, pridáme kúsok masla a smotanu na šľahanie (250 g) a všetko spolu rozmixujeme.
Všetko spolu povaríme ešte asi 5 minút a vypneme. Dobrú chuť! P.S. Polievočku môžeme naservírovať aj s guličkami do polievky.